Upplevelser, kramar och utvidgade kommunikationer

DelaShare on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterEmail this to someone

Vid november månads företagsfrukost berättade Logosols vd Malte Frisk om företagets 30-årsjubileum, ett event som lika mycket handlade om att marknadsföra Härnösand och Höga Kusten. Nya Ostkustbanan var också i fokus och så presenterades Härnösands nya näringslivschef Petra Forsström.

Varje höst bjuder Logosol in återförsäljare från hela världen till World Meeting i Härnösand för att bjuda dem på en upplevelse. I år när Logosol firar 30-årsjubileum kom företaget på idén att utvidga gästlistan med influencers.

Logosols vd Malte Frisk.

− Jag googlade en hel sommar för att hitta intressanta namn och fick hit tio stycken. En av dem hade ett helt filmteam med sig och har gjort jättefina filmer om besöket, berättade Logosols vd Malte Frisk.

Till jubileet kom också 70 återförsäljare från 18 olika länder och de fick som vanligt besöka olika attraktioner i Höga Kusten.

− Vi brukar räkna responsen i hur många kramar vi får när de åker och det är många!

Filmerna finns på YouTube om du söker på Logosol World Meeting 2019. Här nedan hittar du några länkar till influencers som sammanfattar sin upplevelse i Härnösand:

Ingela Bendrot, vd för Nya Ostkustbanan och Oliver Dogo, vd för Handelskammaren Mittsverige.

− Bra kommunikationer är helt avgörande för att våra medlemsföretag ska kunna utvecklas!

Det sade Oliver Dogo, vd för Handelskammaren Mittsverige. Han hade sällskap på scenen av Ingela Bendrot, vd för Nya Ostkustbanan. Ett dubbelspår mellan Härnösand och Gävle skulle korta restiden till 22 minuters till Sundsvall och 2,22 till Stockholm.

− Det skapar en mycket större arbetsmarknad och det är bra för både människor och företag.

Redan pågår arbeten med järnvägen runt Gävle och Sundsvall för cirka åtta miljarder kronor.

− Varje steg som tas ger snabba effekter och energi att jobba vidare för hela sträckan, sade Ingela Bendrot.

Petra Forsström Härnösands kommuns nya näringslivschef.

Petra Forsström heter Härnösands kommuns nya näringslivschef. Hon har drivit eget företag i flera omgångar och även jobbat i chefsbefattningar i större företag. Nu flyttar hon och familjen från Stockholmsområdet till Härnösand.

− Vi vill bo längs den vackra Norrlandskusten, det är där vi mår bra, så när det här jobbet dök upp var det perfekt.

Hon ska börja med att träffa så många företagare som möjligt och huvuduppgiften är att skapa ett riktigt bra företagsklimat.

− Det viktigaste är att tänka att vi ska göra det tillsammans, att ha en bra och respektfull dialog. Om vi fortsätter prata med varandra så löser vi det här.

Nästa företagsfrukost är den 13 december. Varje företagsfrukost besöks av ca 150 personer från näringslivet du kan knyta kontakter med. Du kan även träffa politiker och ansvariga för bland annat näringsliv, samhällsplanering och upphandling. Engströms Bakery & Deli är frukostleverantör och moderator är Tobias Wikström, Höga Kusten Nöje.

Anmäl dig till nästa frukost här: