Tre nya företagsbesök med tema dialog 2020

DelaShare on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterEmail this to someone

På väg till Härnösands viktiga företag. Kommunstyrelsens ordförande Andreas Sjölander (S) och oppositionsrådet Christina Lindberg (C) tillsammans med näringslivschefen Petra Forsström, Ingemar Wiklander (KD) och näringslivsutvecklaren Pernilla Sandin gjorde tre nya företagsbesök under kommunens andra företagsturné.

Läs mer om företagsbesöken under bilderna. Vill du att vi besöker dig? Anmäl dig på https://www.harnosand.se/foretagsbesok
#Dialog2020

Ana Vikman lämnade Brasilien när hon träffade sin stora kärlek för 7 år sedan, och har sedan dess bott i Sverige. Hon driver företaget Dietistkonsult Ana Vikman, sedan ett år tillbaka, men har en lång och gedigen erfarenhet som dietist från sitt hemland Brasilien. – Jag har alltid kämpat på och varit målinriktad, säger Ana Vikman. Med massor av energi är Ana nu i full fart med att bygga upp sin verksamhet även på nätet för att sprida sina kunskaper. På Youtube och på Instagram vänder hon sig till både svenska och brasilianska följare. Till vänster: Pernilla Sandin, näringslivsutvecklare, Petra Forsström, näringslivschef, Ingemar Wiklander, majoritetsföreträdare (KD), Andreas Sjölander, kommunstyrelsens ordförande (S), Christina Lindberg, oppositionsråd och längst fram, Ana Vikman, dietistkonsult.

 

På Taktik Sweden i Härnösand arbetar erfarna projektledare med att hjälpa arbetssökande att hitta jobb och matcha kompetenser mot potentiella arbetsgivare. Projektledarna träffar sina deltagare cirka tre gånger i veckan för att få en exakt matchning mot arbetsmarknaden. Företaget har funnits i tio år och de senaste två åren har de hållit till i Härnösand. Taktik vill gärna ha kontakt med fler företagare.

 

Norrstans Trafikskola bytte namn förra året (f.d Stenstans Trafikskola) och har fått tre nya ägare. Med en växande grupp 18-åringar, mopedelever, handledarkurser och många vuxna som vill ta körkort har trafikskolan med sina sju anställda fulltecknade dagar. – Det är jätteroligt med plusresultat i företaget, men vi ser att behovet efter yrkesutbildade trafiklärare i området är mycket stort. Därför önskar vi att det fanns en yrkesutbildning i Härnösand. Utbildningen är 18 månader lång och man får jobb direkt efteråt som arbetsmarknaden ser ut idag, säger Lena Hjortsmark, en av ägarna på Norrstans Trafikskola. Till vänster på bilden: Lena Hjortsmark, Marianne Köhler, Jouni Piippo.