Tillväxtdag avslutade vårens företagsfrukostar på Sambiblioteket

DelaShare on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterEmail this to someone

Sista frukosten för våren var del av en Tillväxtdag med Carin Hjulström som moderator.  Se filmen från frukosten och läs mer om hela dagen nedan.


”Vi har fortfarande några stora industridrakar i länet som investerar miljardbelopp och sysselsätter tusentals människor. Men det är helt uppenbart att det behövs fler små och medelstora företag. Det är där de nya jobben skapas. Så det är fullständigt nödvändigt att småföretagandet ökar och framför allt ges möjlighet att växa.”
Emil Källström, riksdagsledamot och ekonomiskpolitisk talesperson för Centerpartiet


”En av de saker ni kan göra för att öka tillväxten i den här regionen är att öka stoltheten. Jag tror att det finns för mycket jante här och det är aldrig bra. Så brösta upp er!”
Fabian Bengtsson, ägare av NetOnNet och riksordförande i Företagarna


”Det är bättre att förstärka det vi är bra på än att satsa överallt. Och vi är framför allt bra på skogsnäringen, där ligger vi verkligen i framkant. En annan bransch där vi kan bli riktigt bra är besöksnäringen, men då måste vi jobba vidare på att paketera upplevelsen på ett enklare och bättre sätt för besökaren”
Berit Högman, landshövding


”Härnösand har fantastiskt goda förutsättningar att bli ett centrum för foodtech. Här finns en positiv syn från alla på foodtech, ni har kommit långt när det gäller hållbar utveckling och i regionen finns stor kompetens inom biobaserad produktion. Och framför allt har ni Peckas Naturodlingar. Med ett starkt företag som banar vägen är det lätt för andra att följa efter”
Filip Lundin, konsult på Macklean

”Vi har fått jättemycket bra stöd på vägen, inte minst från Almi och BizMaker. Men det handlar inte bara om att de lånar ut pengar. Jag är jättetacksam för att Almi har gett oss både lån och riskkapital, men jag är ännu mer tacksam över att de hjälpte oss att hitta en riktigt kompetent styrelseordförande”
Sara Zetterberg, vd på Haldor (i mitten) berättade om sitt samarbete med Fredrik Kuoppa på Almi Företagspartner och Eva Nordlander på Almi Invest.


”Det enda jag saknar här idag är den unga generationen. Inga företag lever för evigt och den enda chansen att leva så länge som möjligt är att förändra sig med tiden. Och då måste man få med den unga generationen”
Camilla Andersson, affärsängel och investerare med företagen SparkUp och Around


”Vi har ett UF-företag som heter Vestigo Security som har gått direkt vidare till vår inkubator. Det började med att en av killarna blev av med sina gympaskor och kom på idén att man skulle kunna spåra sina saker. Nu är idén att spåra stulna verktyg i byggbranschen. Det har förutsättningar att bli riktigt stort”
Eva Nyh Hederberg, vd BizMaker


Tillväxtdagen slutade med en paneldebatt med Camilla Andersson, Erik Eriksson, regionchef för Ung Företagsamhet, Marie Nilsson, Film Västernorrland och Eva Dannetun, prorektor på Mittuniversitetet.

Totalt har cirka 750 personer besökt vårens fem företagsfrukostar på Sambiblioteket och ni kan redan nu i er kalender skriva in datumen 20 september, 19 oktober, 15 november och 13 december då höstens frukostar ska vara.