Tandvården en framtidsbransch

DelaShare on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterEmail this to someone

Tandläkarekedjan var på plats på Yrkesmässan för att berätta om ett intressant yrke som kan erbjuda både höga ingångslöner och en spännande bransch med goda framtidsutsikter.

Svensk tandvård står högt i kurs i hela Europa och just nu rankas utbildningen på Karolinska institutet i Stockholm som nummer ett i världen. Trots det råder det brist på tandläkare och assisterande personal i hela landet. Michael Stridh som jobbat i yrket i 35 år och utbildat sig på Karolinska i Stockholm, hoppas att det går att locka tillbaka de som utbildat sig i Stockholm, Göteborg, Malmö eller Umeå.

–  När du utbildar dig till tandläkare så är det fem år med många roliga upptåg och då väljer många att stanna kvar när de söker jobb. Det gäller att kunna locka med vad en liten stad som Härnösand har att erbjuda, säger Michael Stridh.

Utbildar sig till tandskötare
En person som har hoppat på chansen att utbilda sig till tandskötare är Nedzad Kvakic som nu praktiserar tre dagar i veckan och studerar på distans. Utbildningen är tre terminer lång och nu har Nedzad bara sex månader kvar på sin utbildning.

– Det är jätteroligt! Vi har roligt på jobbet och jag lär mig mycket när jag är på plats och praktiserar, säger Nedzad Kvakic.

 

– De båda säger att det fina med att jobba med patienter är att det blir ens vänner efter några år, säger Mikael Stridh, tandläkare, och Nedzad Kvakic som representerade Tandläkarekedjan vid Yrkesmässan i Härnösand den 3 maj.

 

Fakta Yrkesmässan:
Mässan riktar sig huvudsakligen till ungdomar som ska välja karriär.
Yrkesmässan är en del av Fokusmässan som anordnas av HNEF (Härnösands Näringsliv Ekonomisk Förening).