Positivt hotellbesked satte tonen på säsongens första företagsfrukost

DelaShare on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterEmail this to someone

Positiv känsla och framtidstro på säsongens första företagsfrukost.

Det var en glad Andreas Sjölander, Kommunstyrelsens ordförande i Härnösand, som inledde frukosten med att kommentera beskedet att planerna på ett hotell på Kanaludden i Härnösand kan gå vidare. Detta efter att mark- och miljööverdomstolen igår gav klartecken till ett bygge på platsen.

– Jag bjuder på en klassisk politiker kommentar. Så jävla skönt!

Andreas Sjölander, Kommunstyrelsens ordförande (S).

Christer Norberg från Norbergs Maskin och Marin AB konstaterade att det nya affärsläget givit ett mycket positivt resultat.

– Vi har haft sjukt många kunder i sommar. Den satsning vi har gjort har fått mycket bra stöd i från fastighetsägaren NSI har varit väldigt bra.
Sedan Christer och hans personal tog över verksamheten 2025 har omsättningen ökat från 1,5 miljoner till 7,5 miljoner per år. I sortimentet finns båtar och marina produkter och ett brett sortiment av gräsklippare. Framtidsplanen är att utöka med en försäljning av fyrhjulingar och tillbehör till dem. Under vår, sommar och höst driver Norbergs Maskin och Marin också båttvätten i hamnen.

Christer Norberg, Norbergs Marin och Maskin AB.

Örnsköldsviksbaserade företagaren Ulrika Sedin började med att konstatera att frukostbuffén är bättre i Härnösand än i Örnsköldsvik. Efter det berättade hon om företaget Modern Mind som hjälper företag att ta hand om sina medarbetare på ett bra sätt. Ulrika presenterade tre viktiga A som är vägledande i hennes arbete med företagen. Arbetsteknik, Arbetskultur och Arbetsledning.

– Medarbetarna ska vara rätt använda inte utbrända, sa hon. Jag brukar jämföra mig med en personlig tränare. Många företagare vet nog vad de borde göra för att medarbetarna ska må bra, men kanske inte hur och var de ska börja. Tillsammans sätter vi en bra grundnivå.

Ulrika Sedin. Modern Mind.

Frukostbesökarna fick möjlighet att lära känna Härnösands nya kommundirektör lite bättre. Lars Liljedahl är killen från Malmköping som älskar skidåkning och bott i norra delarna av Sverige större delen av sitt liv. Närmast kommer han från en chefstjänst i Östersunds kommun. Under intervjun var det ett ord som användes oftare än alla andra och som Lars verkligen poängterade att han tycker är viktigt. VI. Det är vi tillsammans som kan utveckla och bygga ett bra Härnösand. Han presenterade sin ledarskapsfilosofi i tre ord. Tillsammans. Delaktighet och Tillit.

– Genom att vi arbetar tillsammans kan delarna bli en ännu starkare helhet.

Lars Liljedahl. Kommundirektör.