Ny Bolistbutik på Saltviksvägen

DelaShare on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterEmail this to someone

Måndag 13 juni slog Härnösands senaste tillskott i bygghandelsbranschen upp portarna. Men fortfarande är det hela lite provisoriskt på Härnösands Bygghandel.

– Till hösten hoppas vi kunna bygga en 2 000 kvadratmeter stor byggnad, säger Jerry Hoffman, en av tre delägare.

Samtliga tre ägare har tidigare jobbat på Norrlands Trä och har tillsammans över 60 års erfarenhet av byggbranschen. Jerry Hoffman hade egentligen inga planer på att bli företagare, men när både John Hedberg och Stefan Hollsten var villiga att satsa så var han med.

– Att vi fick möjlighet att hyra marken här var också en starkt bidragande orsak. Det här är ett jättebra läge för en bygghandel.

Härnösands Bygghandel ligger på Saltviksvägen, precis i anslutning till Jensenvägen. Just nu hyr de en garagelokal för butiken och har mycket av byggmaterialet utomhus. Men om allt går i lås börjar de bygga sitt byggvaruhus till hösten.

– Då kommer vi att ha nästan allt inomhus och det blir enkelt och smidigt för både kunder och personal.

Jerry Hoffman bakom disken i Härnösands nyaste byggbutik.
Jerry Hoffman bakom disken i Härnösands nyaste byggbutik.

Jerry och John började planera för starten redan i februari och sedan någon månad tillbaka har de kunnat leverera till hantverkare. Och nu är alltså butiken öppen även för allmänheten.

– Det har tagit lite tid att få affärssystemet att fungera så att vi kan ta betalt över disk.

Härnösands Bygghandel tillhör Bolist-kedjan och satsar främst på det tyngre byggsortimentet. Den största målgruppen är hantverkare och mer medvetna hemmafixare.

På Härnösands Bygghandel finns allt från minsta skruv till det grövsta virket.
På Härnösands Bygghandel finns allt från minsta skruv till det grövsta virket.

– Vi satsar medvetet på bra kvalitet ned till minsta skruvmejsel. Framför allt kan vi med vår erfarenhet fungera som bollplank och ge det stöd och den service som våra kunder behöver. Vi tar oss tid att sitta ned och prata och bolla idéer.

Förutom ägartrion har Härnösands Bygghandel en anställd. Men det kan bli många fler när den egna fastigheten står på plats.

– Jag skulle tro att vi behöver 3-4 till. Men det kan bli fler också, det beror på hur vi tas emot av kunderna, säger Jerry Hoffman.