Nominera den du tycker gör mest och bäst för ett hållbart Härnösand

DelaShare on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterEmail this to someone

Nu är det dags för Härnösands kommuns hållbarhetspris – var med och nominera den du tycker bidrar till en hållbar utveckling i Härnösand. Med hållbarhetspriset vill Härnösands kommun stimulera och engagera företag, organisationer och enskilda att arbeta för en hållbar utveckling i Härnösand.

Tre dimensioner av hållbarhet
I begreppet hållbarhet ingår tre dimensioner: ekologisk hållbarhet, social hållbarhet och ekonomisk hållbarhet. Den du nominerar ska ha agerat inom någon eller flera av de tre dimensionerna.

Exempel på det som kan vinna hållbarhetspriset kan vara en åtgärd som leder till att begränsa klimatpåverkan, insatser som minskar ojämlikheter och orättvisor i vårt samhälle, eller någon som på annat sätt är en god förebild inom hållbarhetsarbetet i Härnösand.

Priset
Vinnaren får ett diplom tillsammans med juryns motivering till priset samt en utbildningspremie på upp till 10 000 kronor inom kunskapsområdet hållbar utveckling. Priset delas ut på Fokus Företagsmässa, fredagen den 5 maj. Priset beslutas av en jury med representanter från Härnösands kommun och bolag samt en representant från HNEF, som representerar samtliga företagsföreningar i Härnösand.

Tillsammans får vi saker att hända, för oss och våra kommande generationer.

Nominera dina kandidater till hållbarhetspriset
Du nominerar genom att fylla i enkäten på Härnösands kommuns hemsida