Näringslivsenheten på företagsbesök hos Mobilmannen

DelaShare on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterEmail this to someone

Näringslivsenheten gör regelbundet företagsbesök och Samed Kaj, näringslivsutvecklare i Härnösands kommun, besöker framförallt företag med ägare som har utländskt ursprung.

Mobilmannen har funnits sedan januari och allt fler kunder kommer med sina trasiga telefoner till butiken på Köpmangatan. Men ägaren Shahir ”Shawn” Hussein har större planer.

– På lång sikt är mitt mål att Mobilmannen ska finnas i hela Sverige.

Shawn har alltid varit intresserad av teknik och har i många år lagat telefoner åt vänner och bekanta. För snart ett år sedan år kände han sig mogen att starta eget företag och döpte det till Mobilmannen.

– Vår huvudsakliga verksamhet är att laga telefoner och andra enheter här på plats. De skickas inte iväg någon annanstans. Det viktigaste för oss är ett bra bemötande. Kunden ska veta vad som händer och kunna ha direkt kontakt med reparatören.

Förutom Shawn själv jobbar hans sambo Nagima Erkinbaj och Mohamed Hashem i butiken. Det vanligaste jobbet är skärmbyten, men Mobilmannen lagar alla typer av fel på alla sorters enheter så länge det går att få tag i reservdelar.

Mohamed Hashem är en av tre anställda på Mobilmannen. Skärmbyte är det vanligaste uppdraget.

Nästa steg är att även börja köpa och sälja begagnade telefoner och andra enheter. Shawn har just skrivit avtal med ett rikstäckande företag och blir ett av ungefär 80 ombud i Sverige. Den nya tjänsten ska lanseras i slutet av året.

– Det betyder att kunder i hela Sverige kan köpa från mig. Avtalet innebär även att vi kan börja sälja tillbehör.

Shawns kortsiktiga mål är att etablera sig till hundra procent i Härnösand. Nästa steg är att hitta företagskunder och skriva serviceavtal.

– Lokala och regionala företag ska inte behöva skicka iväg sina telefoner utan kunna få snabb hjälp på nära håll.

På lång sikt ser han inga gränser för sin verksamhet utan ser framför sig en kedja av butiker i hela Sverige. Själv utbildar han sig parallellt med företaget till systemutvecklare vid Högskolan Dalarna.

– Men det är på distans och med flexibel studietakt så det går bra att kombinera med företaget, säger Shawn.