Maskin-Service tänker och jobbar lokalt

DelaShare on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterEmail this to someone

Magnus Viklund är född och uppvuxen i företaget Maskin-Service. Redan i 5-6-årsåldern började han hänga med sin pappa, som drev företaget, och så fort det var möjligt slutade han skolan och började jobba.

– Jag var ingen skolkille och det här tycker jag fortfarande är jättekul, säger han.

Maskin-Service är ett riktig familjeföretag. Förutom Magnus jobbar hustrun Eva-Clara och dottern Sandra i företaget och nyligen började sonen Nils som lärling. Även Tobias Ullsten har kommit via gymnasiets lärlingsprogram.

– Lärlingsprogrammet är jättebra. Det finns egentligen ingen utbildning för det här jobbet så man måste gå den långa vägen, säger Magnus.

Maskin-Service har expanderat under lång tid och har vuxit ur två lokaler. 2010 köptes den gamla Vivo-butiken på Brunnshusgatan, som då stått tom och kallställd i tio år. Det var en hel del att göra med den och först två år senare invigdes den, närmare bestämt den 12/12 2012 klockan 12.12.

– Vi var tvungna att bestämma oss och då var det lite kul att välja ett sådant datum. Vi trivs jättebra här och nu har vi utrymme så att det räcker.

I samband med flytten började Maskin-Service även sälja vitvaror.

– Vi är i grunden ett serviceföretag, men försäljningen är ett bra komplement som gör att vi aldrig behöver lämna kunden i sticket. Även om en maskin är uttjänt och behöver bytas ut så kan vi erbjuda ett nytt alternativ.

Maskin-Service jobbar främst lokalt och bland kunderna finns allt från den lille privatkunden till Härnösands kommun, fastighetsägare och andra större företag. Magnus och Eva-Clara värnar också Härnösand och det lokala. Varje förmiddag kommer personal från andra firmor i samma bransch för att ta en fika.

– Vi försöker hålla ihop och ser inte varandra som konkurrenter utan har alltid hjälpt och rekommenderat varandra. Vi hjälper till exempel City-Experten med alla installationer av vitvaror, trots att vi konkurrerar om försäljningen. Och jag tycker det finns en sådan stämning bland alla företag i stan.

Maskin-Service satsar framför allt på två saker, kvalitet och service. Butiken kan sälja alla märken, men tror mer på vissa märken.

– Eftersom vi är ute och lagar maskiner hela tiden så vet vi vad som håller och inte, säger Eva-Clara.

– Och när det gäller service tror jag att man kommer längre på att vara lite ödmjuk, säger Magnus.

Maskin-Service
Grundades: 1968 av Anders Viklund
Ägare: Magnus Viklund sedan 2004
Verksamhet: Service, installation och försäljning av vitvaror
Antal anställda: 5 + 1 lärling
Omsättning: Ca 4,4 Mkr