Lyckad företagsgala i Härnösand

DelaShare on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterEmail this to someone

Det var fullsatt, nästan 250 personer, när årets företagspriser delades ut under Företagens Galakväll på St Petrilogen. Årets stora vinnare blev Hernö Gin som gick hem med två priser. Även Vårsta Diakoni, Modern Omsorg, Sagas Blomsterverkstad, Hernö Hantverksöl och Kikki Högberg prisades under kvällen.

Stämningen var som vanligt på topp när Härnösands företag skulle prisas under Företagens Galakväll. Många glada företagare och deras anställda och anhöriga lotsades genom galan av kvällens konferencier Henrik Bylund. En del av gästerna var nominerade och kanske lite mer nervösa än andra.

Det gäller dock inte kvällens stora vinnare, Jon Hillgren på Hernö Gin, som blev både Årets tillväxtföretag och Årets företagare.

– Jag är inte så nervöst lagd, men det var så klart spännande ändå. Jag hade hoppats på att vinna ett pris så det var en glad överraskning att det blev två priser.

Glatt överraskade var även kvällens övriga pristagare och flera av dem släppte fram glädjetårarna. En av dem var Bitte Selldén på Sagas Blomsterverkstad, som utsågs till Årets butik.

Bitte Selldén med personal på Sagas Blomsterverkstad
Bitte Selldén med personal på Sagas Blomsterverkstad

– Jätteroligt. Det som driver mig är att kunna erbjuda en fin butik att vara stolt över. Priset är en bekräftelse på att jag inte är helt fel ute.

Många gäster lovordade kvällens meny som till stor del byggde på lokala råvaror. När maten var uppäten och alla priser utdelade tog Bandet över scenen och festen fortsatte långt in på natten. En av många nöjda gäster var Kent Lindberg från Näslunds snickeri.

– En väldigt trevlig gala. Det finns all anledning att hylla och boosta näringslivet.

Han är faktiskt redan inbokad även på nästa års gala. Han vann nämligen en gratisbiljett då han var den första som bokade årets gala.

– Det är lite lustigt eftersom jag brukar vara sist. Men när inbjudan kom så insåg jag att antingen bokar jag nu eller så blir det för sent.


Vinnare av årets företagspriser

Årets tillväxtföretag: Hernö Gin
Övriga nominerade: Ryggklinik i Härnösand Sundsvall, MIO Härnösand

Årets banbrytare: Vårsta Diakoni
Övriga nominerade: Lungö Salteri, Mats o Karin musik & möten

Årets nyföretag: Modern Omsorg
Övriga nominerade: Träningstemplet, Dasler Advokatbyrå

Årets butik: Sagas Blomsterverkstad
Övriga nominerade: Åhléns, Mat & Nostalgi i Viksjö

Företagarnas pris till Årets företagare: Jon Hillgren – Hernö Gin
Övriga nominerade: Sara Deutschmann – Revidacta Revision, Raymond Nylander – Lastvagnsservice i Härnösand

Årets Vendela: Kikki Högberg

Årets Livsmedelsproducent: Hernö Hantverksöl

Se filmer om de nominerade företagen

Läs mer om Företagens Galakväll på allehanda.se