Kommunens näringslivsenhet träffade företagen på Gånsviksvägen 4

DelaShare on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterEmail this to someone

För bara två år sedan var det näst intill tomt på Gånsviksvägen 4. Nu sjuder det av liv i det stora kontorshuset bredvid Willys på Brännan. Fikabordet räckte knappt till när näringslivsenheten ordnade en träff för företagen i huset.

Samhall har funnits i huset sedan 2001, men såg sig om efter andra lokaler för några år sedan. I stället gjorde fastighetsägaren NP3 i ordning nya lokaler i samma hus.

– Nu är vi jättenöjda och det är roligt att hela huset har blivit levande igen, säger Cathrine Rehnström från Samhall.

En av de nyare hyresgästerna är House of Yvonne där sömmerskan Yvonne Östman syr kläder på beställning och säljer till hela Sverige och även utomlands.

– Jag måste söka mig ut för att få en tillräckligt stor marknad.

Alldeles nya är också Papper & stygn (före detta Franzéngruppen), en daglig verksamhet för funktionsnedsatta, som flyttat för att ge plats för den nya högstadieskolan på fastlandet.

– Flytten har blivit ett lyft för oss och våra 20-25 brukare, säger Catarina Yngvesson.

Ett av veteranföretagen i huset är TM Konsult, som i egenskap av arkitekter har ett finger med i det mesta som händer i Härnösand. Och det är mycket, intygar Martin Norberg.

– Vi skulle kunna vara dubbelt så många, men vi har svårt att hitta personer med rätt kompetens.

Förutom att träffa varandra och NP3:s affärsansvarige Mats Andersson så kunde deltagarna bolla frågor och idéer med näringslivsenhetens personal och kommunstyrelsens ordförande Fred Nilsson.
Verksamheter i huset:

Hermods

Samhall

TM Konsult Teknik & Arkitektur

Förskolan Solsidan AB

Ekoni Revision

Växa Sverige

House of Yvonne

Papper & stygn