Höga Kustens egna bussbolag har 60 anställda i Härnösand

DelaShare on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterEmail this to someone

1927 började August Nordin köra en turbil mellan Nordingråvallen och ångbåtskajen i Lugnvik. Knappt 90 år senare är Byberg & Nordin fortfarande ett familjeägt företag i Höga Kusten, som drivs av Augusts sonson Tomas Byberg.

Samtidigt är det största delägare i koncernen Björks & Byberg och därmed en av de större aktörerna på bussmarknaden i Sverige.

– Vi har växt mycket de senaste åren och bedriver nu, genom koncernen, verksamhet från Västerbotten i norr till Mälardalen i söder. Totalt har koncernen cirka 1500 medarbetare, säger Peder Tarberg, regionchef i norr.

I Västernorrland körs nästan all skolbusstrafik, landsbygdstrafik samt stadstrafiken i Härnösand och Sollefteå av Byberg & Nordin. Företaget är också delägare i Y-buss. Huvudkontoret ligger i Nordingrå, men företaget har kontor på en rad orter, bland annat i Härnösand.

– I Härnösand finns också bussgarage och verkstad. Totalt har vi cirka 60 anställda här.

Stort utbud av paketresor
Men Byberg & Nordin sysslar inte bara med linjetrafik. Företaget har ett stort utbud av olika paketresor där det mesta ingår, till exempel utlandsresor, konsert- och teaterresor, shoppingresor och resor till festivaler, event och idrottsevenemang.

– Vi kan också skräddarsy din resa från start till mål, inklusive boende, måltider, guidade utflykter med mera, säger Peder.