H&M storsatsar i Härnösand

DelaShare on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterEmail this to someone

H&M dubblerar sin butiksyta i Härnösand och öppnar även inredningsbutiken H&M Home. Det är den första stora nyheten i det centrumprojekt som drivs av fastighetsägarna, handeln och Härnösands kommun.

– Det är en satsning som jag tror ger eko bland de andra stora nationella kedjorna. Få städer av Härnösands storlek kommer att ha ett så stort H&M, säger Emil Westerlind, vd för Westerlind Fastigheter.

H&M utökar sin totala butiksyta med 800-900 kvadratmeter till totalt cirka 1 700 kvadratmeter, framför allt i Team Sportias nuvarande lokaler. Lokalerna ska också renoveras med bland annat nya entréer, höjt innertak och helt ny inredning. Nya H&M beräknas öppna 2017.

– H&M med H&M Home blir en stark dragare i ett av centrums ytterhörn. Det är viktigt att ha starka aktörer i utkanterna som drar in besökare till stadskärnan.

Nyheten om H&M presenterades för stadens handlare vid ett möte som också handlade om vad som händer i centrumprojektet i övrigt. De tre parterna i projektet jobbar med att ta fram en samlad ”affärsplan” för centrum.

Några konkreta mål är att alla lokaler i gatuplan ska vara uthyrda, att det ska finnas fem uteserveringar i området och minst 100 sittplatser på torget. För gestaltningen har en arkitektfirma anlitats som kommer att presentera en del förslag vid nästa möte den 1 mars.

Då är förhoppningen också att en ny handelsförening har bildats.

– Det vore väldigt bra för utvecklingen om handeln kan enas i en enda förening med bättre resurser och ett tydligare mandat, säger Emil Westerlind.