Hallå där Erik Eriksson regionchef Ung Företagsamhet…

DelaShare on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterEmail this to someone

Hur sammanfattar du UF-året under coronapandemin?

Efter en annorlunda vår 2020 i coronapandemins spår, med digitala skolbesök och arbete på distans tog vi i höstas emot en ny årskull med energifyllda elever. Gymnasieskolorna slog upp sina dörrar för att ta emot elever igen, grundskolorna likaså, vilket innebar att vårt viktiga arbete kunde fortsätta, om än i lite annan kostym.

Vi gick in i en höst där digitalisering och ett förändrat arbetssätt blev fundamental för att vi som organisation skulle kunna fortsätta att ge unga människor en tro på sin egen företagsamhet och sina entreprenöriella förmågor. Ett uppdrag som nu är viktigare än någonsin för vår regions och Sveriges framtid. Där har vi verkligen lyckats och jag är väldigt stolt över det omställningsarbete vi gjort under det senaste året. Den inställning och det stora engagemang som samtliga medarbetare visat under det senaste året visar verkligen, vilken häftig organisation Ung företagsamhet är och vilken skillnad vi gör för regionens ungdomar. Avslutningsvis vill jag ju såklart lyfta att det är häftigt att vi för andra året i rad slår rekord i antal UF-elever i Västernorrland, hela 948 stycken. Detta trots situationen med coronapandemin vilket för mig är ett kvitto på att vårt omställningsarbete varit lyckat och att vi tagit bra och ansvarsfulla beslut under året.

Hur ser det ut med UF-företagen i Härnösand?

Idag finns det 83 UF-företagare/elever,  fördelat på 28 UF-företag.

Vilka UF-trender ser du?

Hållbarhet, både social hållbarhet och ekologisk hållbarhet är en tydlig trend de senaste två åren. Gärna med tydliga kopplingar till de globala målen. En annan positiv trend i länet är att även i år driver fler tjejer UF-företag. Detta sticker ut då den nationella trenden är tvärtom med fler killar än tjejer som driver UF-företag.

Hur kan vi i Härnösand stötta UF-företagare?

På många sätt, våga tacka ja till att vara rådgivare till ett UF-företag om du får frågan. Här får du en unik inblick i våra ungdomars syn och tankar kring entreprenörskap och företagande, och man lär sig massor längs vägen, både som rådgivare och UF-företagare. Från näringslivet så skulle jag vilja se att fler företag såg vinsten av att investera i Ung Företagsamhet Västernorrlands verksamhet, som partner till UF får man dels vara med och se våra unga i regionen växa som individer på nära håll, men också att vara med att bidra till regionens tillväxt, på riktigt.

Tack Erik och lycka till med att fortsätta inspirera unga att driva UF-företag.

Läs mer om Ung Företagsamhet Västernorrland