Fyra nya spännande och intressanta företagsbesök

DelaShare on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterEmail this to someone

På väg till Härnösands viktiga företag. Flera nya spännande och intressanta företagsbesök har gjorts av kommunstyrelsens ordförande Andreas Sjölander (S), oppositionsrådet Christina Lindberg (C) och majoritetsföreträdare Ingemar Wiklander (KD), näringslivschefen Petra Forsström, näringslivsutvecklarna Jonas Wessling och Henrik Olsson.

Läs mer om företagsbesöken under bilderna. Vill du att vi besöker dig? Anmäl dig på https://www.harnosand.se/foretagsbesok #Dialog2020 #näringslivhärnösand

Efter snart 30 år som anställd på Svensk Fastighetsförmedling har fastighetsmäklaren Ami Sörlin nu tagit över franchisetagandet efter Ulf Ögren. Samtidigt flyttar Svensk Fastighetsförmedling till nya attraktiva lokaler på Stora Torget.
– Ingen dag är den andra lik, det är det bästa med jobbet, säger Ami Sörlin.
På bilden: Ulf Ögren, Ami Sörlin och Jill Jonsson Wiik.

 

Joakim Byström är en passionerad miljövärnare och grundare till Absolicon som säljer robotiserade produktionslinor som tillverkar världens bästa koncentrerade solfångare. Företaget har avtal för försäljningar av produktionslinor till både Kina, Afrika och Cypern. Under företagsbesöket presenterades både företaget och produktionen, såväl som miljöfrågor i allmänhet. På bilden: Jonas Wessling och Joakim Byström.

 

Dahlboms Bil i Älandsbro är ett anrikt företag, som grundades på 50-talet av Karl-Erik Dahlbom. Företaget är Sveriges äldsta Subaruhandlare och den enda i länet. Dahlboms Bil ägs och drivs sedan 2006 av Mikael Ödmark med sju stycken anställda. De säljer och servar allt från skotrar och hästtransporter till transportbilar, med fokus på kunden. Fyrhjulingar är ett växande segment eftersom de går att köra även på vägen. På bilden: Mikael Ödmark, Andreas Sjölander, Jonas Wessling, Ingemar Wiklander och Christina Lindberg.

 

Härnösands Bilmuseum- Sveriges största museum är ett av Härnösands stora besöksmål – ett minnenas museum som inte bara visar Calle Lundkvists unika samling av över 200 stycken bilar, utan berättar en historia som skapar nostalgi och återupplivar minnen hos de nästan 8 590 (2019) besökare som besöker museet under sommaren. Just nu förbereder Calle en nyöppning av museet den 13/6. Större lokaler, fler bilar och nya miljöer att uppleva. Med ett stycke levande industrihistoria från Härnösand, lanthandel och en hembrännare! Besökarna kommer från alla delar av världen. På bilden: Jonas Wessling, Calle Lundkvist, Andreas Sjölander, Christina Lindberg och Ingemar Wiklander.