Företagsbesök hos Arkivsök och Tele2

DelaShare on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterEmail this to someone

På väg till Härnösands viktiga företag. Nya spännande och intressanta företagsbesök har gjorts av kommunstyrelsens ordförande Andreas Sjölander (S), oppositionsrådet Christina Lindberg (C), näringslivschefen Petra Forsström och näringslivsutvecklaren Jonas Wessling.

Arkivsök Härnösand

Ägaren Björn Thunberg har drivit sitt företag i arkiv och kulturstaden Härnösand i snart 10 år. Med sitt stora engagemang för Härnösand och för släktforskning är han en fantastisk ambassadör, som lockat hit och guidat, till exempel amerikaner som rest till kommunen för att söka sina rötter.

Han sitter ofta och arbetar på Landsarkivet som är en guldgruva för alla som är intresserade av vår historia. Björn är också ordförande i Härnösands släktforskarförening som fyller 30 år i år.

Petra Forsström, näringslivschef, Andreas Sjölander, kommunstyrelsens ordförande, Jonas Wessling, näringslivsutvecklare, Björn Thunberg, Arkivsök Härnösand och Christina Lindberg, oppositionsråd.
Tele2 (f.d ComHem)

Under 2018 köpte mobiloperatören Tele2 upp Comhem, och tre verksamheter integrerades till ett företag. I dag har Tele2 cirka 5 000 anställda i hela Sverige och i Härnösand ligger huvudkontoret för kundservice där 220 personer arbetar.

– Just nu nyanställer vi sjutton stycken personer, som vi utbildar på plats och den senaste rekryteringen är vi mycket nöjda med, säger Magnus Klaar, Head of Inhouse Operations på Tele2.

Den nya organisationen har börjat sätta sig och Härnösand är en fortsatt viktig plats för våra kundkontakter.

På bilden: Magnus Klaar, Head of Inhouse Operations på Tele2, och Erik Lindström, Director Customer Operation at Tele2.

Vill du att vi besöker dig? Anmäl dig på https://www.harnosand.se/foretagsbesok #Dialog2020 #näringslivhärnösand