Reportage om mässans sponsorer

Här kan du läsa reportage om Fokus Företagsmässas sponsorer.

Bilbolaget

Så här säger Mats Norlén om mässan:

– Vi kör ett till år med Fokus Företagsmässa. Det är en av Härnösands största folkfester och där vill vi självklart synas.

Mats Norlén på Bilbolaget, Härnösands största bilföretag avslutar med:

– Vi kommer bland annat att visa upp Volvos nya XC40 och XC60 samt Renaults Koleos.

 

FAKTARUTA
Bilbolaget Nord AB
Grundat: Som Ådalens Bilaffär. Köptes av Bilbolaget 1995
Auktoriserad för: Volvo, Renault och Dacia
Ägare: Persson Invest
Antal anställda: 20
Omsättning: Ca 130 Mkr

 

 

Länsförsäkringar Västernorrland

– Länsförsäkringar är ett bolag som verkar lokalt och därför är vi gärna med och stöttar arrangemang som Fokus Företagsmässa.
Det säger Per Bodin på Länsförsäkringar Västernorrland. Länsförsäkringar är en riktig veteran när det gäller Fokus Företagsmässa och företaget har varit med vid flera tillfällen.
– Mässan är väl inarbetad och har fått stort genomslag både bland företagare och privatpersoner. Och inte bara bland Härnösandsbor, det kommer ju även besökare från grannkommunerna.

Allt samlat på ett och samma ställe
Länsförsäkringar har ett heltäckande utbud av tjänster inom bank, försäkring och fastighetsförmedling. Kunderna är både företag och privatpersoner. Men kunderna är inte bara kunder utan också ägare.

I ett kundägt bolag är alla vinnare
Länsförsäkringar Västernorrland är inte bara ett västernorrländskt företag utan också kundägda. Pengarna går inte till externa aktieägare, utan stannar hos kunderna i Västernorrland.

Per Bodin

– Det gör oss till ett rätt annorlunda bolag. De vinster som uppstår går tillbaka till våra kunder på ett eller annat sätt, till exempel genom rabatter på försäkringarna, säger Per Bodin.

Arbetar aktivt för att förebygga skador
Länsförsäkringar arbetar aktivt med att förebygga skador och deras skadeförebyggare arbetar över hela länet, bland annat med att minimera risken för brand- och vattenskador i hemmet. Under Fokus Företagsmässa har du som besökare möjlighet att ta del av skadeförebyggande råd och tips i Länsförsäkringars monter.

– Vår stora fördel är den lokala närvaron, närheten till kunderna. Kunderna vet vilka vi är som jobbar på Länsförsäkringar, säger Per Bodin.

 

FAKTARUTA
Länsförsäkringar Västernorrland
Grundat: 1844
Verksamhet: Försäkring, bank och fastighetsförmedling
Huvudkontor: Härnösand
Övriga kontor i länet: Sundsvall, Sollefteå, Kramfors och Örnsköldsvik
Ägare: Samtliga kunder
Antal anställda: ca 120 varav 65 i Härnösand

 

BERNERS

Varför ställer Berners ut på Fokus Företagsmässa?

Mikael Rönnberg

– Fokusmässan är den största mötesplatsen i Härnösand, där möter man 1000-tals besökare. Det är ett ypperligt tillfälle att träffa både nya och gamla kunder säger Mikael Rönnberg, Volkswagen säljare på Berners. Mikael ser fram emot årets Fokus Företagsmässa där Berners finns representerade i  såväl mässhall 1 som mässhall 2.

– I år satsar vi på att visa miljöbilar. Vi kommer att ställa ut en VW Polo 1,0 TGI 90 som drivs på fordonsgas tillsammans med HEMAB samt en VW Passat GTE laddhybrid i vår egen monter, säger Mikael.

– Berners mässerbjudande är fria vinterhjul till kunder som köper bil under mässan. Varmt välkomna att besöka oss på mässan hälsar Mikael!

 

FAKTARUTA
BERNERS
Grundat: 1946 som Bil & Buss i Sundsvall AB med filial i Härnösand. Köptes av Berners 1983
Auktoriserad för: Volkswagen, Skoda och SEAT, personbilar och lätta transportbilar
Ägare: AB Berner & Co, Östersund
Antal anställda: 18 i Härnösand
Omsättning: Ca 80 Mkr i Härnösand

 

Maxi ICA Stormarknad

Magnus Winges, Icahandlare på Maxi ICA Stormarknad i Härnösand:

Var hittar vi ICA på Fokusmässan?
–Vi kommer att finnas i Smakmässan i mässhall 1 (Ishallen), där vi har en stor monter. Vi ser fram emot mässdagarna och räknar med att det blir riktigt bra snurr.

Vad kommer besökarna att hitta i montern?
–Många olika saker! Vi kommer att bjuda på surdegsbaguetter från vårt eget bageri och Skagenröra från vårt eget kök. Från vår Frukt och grönt-avdelning har vi med oss vårens frukter, framförallt olika melonsorter. Dessutom visar Hem och fritids-avdelningen olika varor för grill- och trädgårdssäsongen. Det blir ingen försäljning i montern – men vi kommer att ha med oss bra erbjudanden som besökarna i montern får ta med sig hem.

Jacob och Magnus Winges

Vad har Ica Maxi för förväntningar på mässdagarna?
–Vi vill visa upp oss och våra varor, ge tips och idéer och så är det givetvis ett bra tillfälle att möta både gamla och nya kunder. För vi vill ju hela tiden bli ännu bättre och då är det jätteviktigt för oss att få veta vad kunderna gillar och vad de har för önskemål.

DelaShare on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterEmail this to someone