Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Framtidens livsmedelsindustri, är du redo för foodtech-revolutionen?

1 oktober kl 13:30 - 16:30

DelaShare on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterEmail this to someone

Hur ser morgondagens konsumtion och produktion av mat ut? Vilka nya affärsmöjligheter finns inom livsmedelsbranschen som ger möjlighet till nya etableringar? En eftermiddag med en innovativ kommun med starkt hållbarhetsfokus som vågar satsa på att skapa förutsättningar för en helt ny bransch.

Hur ser morgondagens konsumtion och produktion av mat ut? Vilka nya affärsmöjligheter finns inom livsmedelsbranschen som ger möjlighet till nya etableringar? En eftermiddag med en innovativ kommun med starkt hållbarhetsfokus som vågar satsa på att skapa förutsättningar för en helt ny bransch.

Över hela världen arbetar forskare och företag med utmaningen att tillgodose en växande befolknings behov av föda. Samtidigt behöver vi snabbt ställa om vår produktion för att minska matens ekologiska fotavtryck. Hållbarhet är en hygienfaktor för framtidens medvetna konsumenter och allt högre krav ställs på företagen. Marknaden för mat och hälsa är enorm, 30 % av global BNP.

Härnösands kommun vill skapa ett centrum för framtidens livsmedelsindustri – Norra Sveriges Foodtech-centrum. Det görs bland annat samverkan med Mittuniversitetet som ser foodtech som ett nytt branschöverskridande forskningsområde. Framtidens livsmedelsindustri handlar om att utveckla nya tekniker för matproduktion, nya värdekedjor och innovationer som exempelvis digital spårning av produkter, smarta förpackningar och hållbara transporter.

Till denna eftermiddag bjuder vi in dig som är nyfiken på utvecklingen inom den snabbt växande foodtech-sektorn. Vi spanar kring hur matsystem förändras med hjälp av ny teknologi och forskning samt vilka nya affärsområden som finns för dig inom livsmedelsbranschen.

Programpunkter:
13.30 – Mingel och inledning
14.10 – Så formar foodtech framtidens livsmedelsproduktion. Inspirationsföreläsning med Macklean.
15.10 – Ett nytt branschöverskridande forskningsområde. Dragning av Mittuniversitetet.
15.25 – Framtiden och FoodParks. Dragning av SLU.
15:40 – Speed meeting. Samtliga deltagare får möjlighet att nätverka.

Evenemanget presenteras av Mona Sundin, utvecklingsstrateg på BizMaker och Anneli Kuusisto, utvecklare/strateg på Härnösands kommun. Mona berättar om evenemanget kopplat till FNs globala hålbarhetsmål, Hållbar konsumtion och produktion, och Anneli berättar om arbetet att etablera ett centrum för framtidens livsmedelsindustri i Härnösand – Norra Sveriges Foodtech-centrum.

Välkommen!
Mer information och anmälan hittar du här. Sista anmälningsdag är 25 september.

Arrangörer

BizMaker
Mittuniversitetet
Härnösands kommun

Plats

Sambiblioteket
Universitetsbacken 3
Härnösand, 871 31 Sverige
+ Google Map
DelaShare on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterEmail this to someone