Entreprenörsdagen för femte året

DelaShare on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterEmail this to someone

För femte året i rad genomförde Härnösands gymnasium, HNEF och Näringslivsenheten Entreprenörsdagen tillsammans.


Oscar Edin och Sofija Rugena
, projektledare under entreprenörsdagen.
– Syftet med projektet har varit att eleverna ska bidra till att företag och ungdomar ska öka förståelsen till varandra. Först var uppdraget att vi skulle anordna en yrkesmässa, men på grund av coronapandemin var vi tvungna att ändra på uppdraget och digitalisera det, säger Oscar Edin, projektledare – Entreprenörsdagen.

Oscar och Sofija tycker det har varit kul att testa på en ledarroll och hur bra samarbetet mellan klassen och HNEF har fungerat. Under projektets gång har de lärt sig att samarbeta och driva fram ett projekt.

– Entreprenörsdagen tycker vi blev väldigt bra och vi är alla nöjda med resultatet. Vi har gjort det bästa vi har kunnat utifrån omständigheterna, säger Sofija Rugena, projektledare – Entreprenörsdagen.

Mattias Bylund, förstelärare inom entreprenörskap på Härnösands gymnasium.
– För eleverna är det oerhört viktigt och vi på gymnasiet är tacksamma att näringslivet i Härnösand ställer upp och vill samarbeta med oss. När våra elever får göra någonting som är på riktigt, då ser vi hur de växer. Det är viktigt för gymnasiet och det är viktigt för hela Härnösand, berättar Mattias Bylund, förstelärare inom entreprenörskap på Härnösands gymnasium.

Kristina Locknerrepresentant för HNEF, Härnösands Näringsliv Ekonomiska Förening som är en paraplyorganisation av företagarföreningar i Härnösands kommun. HNEF representerar ungefär 650 företagare.

– Det är otroligt viktigt med kompetensförsörjning för att kunna rekrytera nya medarbetare. Så för HNEF är det självklart att samarbeta med Härnösands gymnasium och entreprenörsdagen. Det är väldigt viktigt att se kompetensförsörjning framåt och inte i backspegeln. Så ungdomarnas kunskap och deras tankar vad de vill med framtiden av en arbetsgivare är oerhört viktiga för oss och samarbetet med Härnösands gymnasium är en självklarhet, säger Kristina Lockner, HNEF.

Jonas Wessling, näringslivsutvecklare, Näringslivsenheten.
– Entreprenörskapsdagen blev ett led i att bli en yrkesmässa i de här svåra tiderna. Oscar och Sofija har gjort ett fantastiskt jobb som projektledare och det här är ett exempel av många där Näringslivsenheten och HNEF samarbetar för ett bättre företagsklimat, säger Jonas Wessling, näringslivsutvecklare, Härnösands kommun.

Filmer från projektet kommer senare.