Eldsjälar som bygger för säkerhet

DelaShare on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterEmail this to someone

Näringslivenheten och politiker från Härnösands kommun gjorde ett företagsbesök hos konsultföretaget Bricon AB, som säljer tjänster inom brandskydd och riskhantering.

Eldsjälarna Magnus Åkerlind och Leif Fällman jobbade som konsulter åt ett större företag innan de sa upp sig 2013 och startade konsultföretaget Bricon AB. Idag har företaget vuxit och finns på sju orter i landet. Kontoren finns i Härnösand, Sundsvall, Stockholm, Umeå, Helsingborg, Lund och Malmö.

Vid bordet från vänster: Andreas Sjölander (S), kommunstyrelsens ordförande, Ingemar Wiklander (KD), Christina Lindberg, oppositionsråd (C). I mitten: Magnus Åkerlind, Bricon. Till höger: Leif Fällman, Bricon, Pernilla Sandin, näringslivsutvecklare och Jonas Wessling, näringslivsutvecklare.

Kärnverksamhet består av byggnadstekniskt brandskydd, riskhantering inom industrin och säkerhet i infrastrukturprojekt. De flesta uppdragsgivarna finns utanför länet, men Bricon har sitt huvudkontor i Härnösand. Under åren har Bricon bland mycket annat jobbat med utbyggnaden av Stockholm tunnelbanas blå linje, genomfört riskanalyser åt Trafikverket och arbetat med ombyggnationen av ­Knutpunkten i Helsingborg.

2018 utsågs Bricon även till Gasellföretag av Dagens Industri och samma år utsågs företaget också till Årets nyföretag i Härnösands kommun.

Under företagsbesöket diskuterades bland annat hur kommunen kan stötta i rekryteringsarbetet.

– Vi har sett att det är svårare att rekrytera medarbetare i Härnösand och Sundsvallsområdet. Det är betydligt lättare att få tag i kompetens i Malmö och i Lund, säger Leif Fällman, Bricon.

Ett av företagets motto är att jobba tillsammans mot kollektiva snarare än mot individuella mål.

– För oss är det är viktigt att personalen trivs och har roligt på jobbet, säger Leif Fällman.


Fakta Bricon:

Grundades: 2013 av Magnus Åkerlind och Leif Fällman

Verksamhet: Konsulttjänster inom brandskydd och riskhantering

Omsättning: 30 Mkr (2018)

Antal anställda: 28 konsulter och två timanställda studenter