De vann Härnösands företagspriser

DelaShare on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterEmail this to someone

Det var fullsatt som vanligt och många glada vinnare när årets företagspriser delades ut under Företagens Galakväll på St Petrilogen.

 Hela 243 nomineringar hade kommit in och de slutliga vinnarna blev Jasab, Gulf, Absolicon, Edholm Nilsson, Karolina Lassila, Agneta Nyholm Winqvist samt Ingrid och Sture Eriksson.

Årets tillväxtföretag Jasab har på senare år växt mycket, inte minst på grund av flera stora uppdrag på hemmaplan. Just nu har Anders Skogström och hans medarbetare fullt upp med ombyggnaden av den nya Wendela Hellmanskolan, som ska stå klar till höstterminen 2017. Jasab har bland mycket annat också byggt Härnösand Hästsport Arena.

Kristina, Angelica och Sophie Engström på Gulf är relativt vana att vinna eller vara nominerade till olika utmärkelser. För några år sedan blev Gulf Sveriges bästa bensinstation och tidigare i år en av tre nominerade till Årets servicehandlare i Sverige. Nu är Gulf även Årets butik i Härnösand.

Joakim Byström har drivit sin idé om koncentrerad solenergi ända sedan barnsben. Nu kan hans företag Absolicon titulera sig Årets banbrytare i Härnösand och i lokalerna på Hernöverken är det full fart framåt, bland annat med en stor order från Kina.

Ett mer okänt företag är entreprenadföretaget Edholm Nilsson. Nu kanske det blir ändring på det, när Edholm Nilsson kan kalla sig Årets nyföretag i Härnösand. För närvarande har företaget ett stort uppdrag i Sundsvall i bygget av det så kallade Kajhuset på Norra kajen.

Företagarnas pris till Årets företagare gick till Karolina Lassila, som sökte efter en utmaning i livet och hittade den när Härnö Maskinkonsult blev till salu för ett antal år sedan. Hon köpte och har inte ångrat det en sekund sedan dess.

Årets Vendela blev mångsysslaren Agneta Nyholm Winqvist, som bland annat driver School of graceful living och nyligen gav ut boken ”Där mörker möter ljus”, om häxprocesserna på 1600-talet.

Mjölkbönderna Ingrid och Sture Erikssoni Kragom, Älandsbro, utsågs till Årets livsmedelsproducent, ett pris som delas ut av Hushållningssällskapet.

– Jag vill förstås gratulera vinnarna, men även alla de som blivit nominerade. I år hade vi rekordmånga nomineringar och det visar att engagemanget och intresset för våra företag blir större för varje år, säger tillväxtchefen Uno Jonsson.

VINNARE

Årets tillväxtföretag: JASAB

Övriga nominerade: Comfort Erikssons VVS, Mäklarhuset Härnösand

Årets banbrytare: Absolicon Solar Collector

Övriga nominerade: DNA Academy, Berget Events

Årets nyföretag: Edholm Nilsson

Övriga nominerade: Mat by Mathias, PowerUp Electrics

Årets butik: GULF

Övriga nominerade: Cityexperten, MIO Möbler

Företagarnas pris till Årets företagare: Karolina Lassila/Härnö Maskinkonsult

Övriga nominerade: Anders Selldén/Mekonomen, Ulf Hamrén/Försäkringskonsult

Årets Vendela: Agneta Nyholm Winqvist/School of Graceful Living

Övriga nominerade: Ulrica Cedervall/Salongen Storgatan, Kristina, Angelica och Sophie Engström/GULF Härnösand

Årets livsmedelsproducent: Ingrid och Sture Eriksson