De kan vinna Härnösands företagspriser

DelaShare on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterEmail this to someone

På fredagen presenterades 18 av de företag som har chans att vinna priser under Företagens Galakväll. Vilka som slutligen vinner avgörs den 14 september.

I år har det åter igen slagits rekord i förslag på företag som är värda att prisas. Hela 262 förslag kom in och juryn har haft ett utmanande uppdrag att ta fram de nominerade.

– Det är väldigt roligt att så många engagerar sig och vill lyfta fram sina favoriter. Det finns så många duktiga företagare i Härnösand, säger jurygruppens ordförande Katarina Dufvenberg.

Bland de nominerade finns både nykomlingar och företag som både nominerats och vunnit tidigare. Anna Dasler har drivit Dasler Advokatbyrå i fem år och har varit nominerad en gång tidigare. I år blev det till och med två nomineringar.

– Jätteroligt och så klart vore det kul att även vinna priserna. Men de andra är fantastiskt fina företagare och jag är nöjd med att bara vara nominerad.

Specsavers Optik har haft ett riktigt kanonår. Först utsågs Härnösandsbutiken till Årets Specsaversbutik i Sverige, sedan blev det en nominering till Årets franchisetagare i Sverige och nu är de nominerade till Årets butik i Härnösand.

– Det hör inte till vanligheterna med så mycket nomineringar och priser under ett år. Men det är roligt, inte minst för vår personal som gör ett jättejobb, säger Maria Eriksson, en av de tre delägarna.

Magnus Åkerlind driver Bricon, ett konsultföretag inom brandskydd och säkerhet. Han och hans företag är nominerat för första gången.

– Det är så klart kul även om jag egentligen inte gillar att stå i rampljuset. Men jag får jobba på det.

Han har tid på sig ända till den 14 september då Företagens Galakväll äger rum. De priser som delas ut under galan är kommunens fyra priser Årets tillväxtföretag, Årets nyföretag, Årets butik och Årets banbrytare samt Mittnätverket Vendelas pris till Årets Vendela och Västernorrlandsgårdens pris till Årets livsmedelsproducent. Företagarnas pris till Årets företagare delas ut redan den 5 maj på Fokus Företagsmässa.

De nominerade företagen är:

Årets tillväxtföretag – HIGHCON, Hernö Gin, LEEAB

Årets nyföretag – Bricon, Royal by Mathias, PowerUp Electrics

Årets butik – Specsavers Optik, Hernö Ost & Deli, Tetre Jenny & Rikard

Årets banbrytare – Sandlund/Hossain, Peckas Naturodlingar, Ann Larsson-Dahlin

Företagarnas pris till Årets företagare – Pia Flodin Bylund och Tomas Flodin, Flodins Hembageri, Jörgen och Anders Näslund, Kåjaw Fastighetsservice, Anna Dasler, Dasler Advokatbyrå

Mittnätverket Vendelas pris till Årets Vendela – Anna Dasler, Dasler Advokatbyrå, Annalena Sjölund, Miljökompassen, Kirsi Wahlström, Blissum

För mer info:

Katarina Dufvenberg, ordförande i jurygruppen, 070-665 25 55

Uno Jonsson, tillväxtchef Härnösands kommun, 070-648 25 11