Dahlboms Bil satsar vidare

DelaShare on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterEmail this to someone

Härnösands kommuns näringslivsenhet gör regelbundet företagsbesök och i veckan var det Jonas Wessling som träffade Dahlboms bil i Älandsbro, ett företag som fortsätter att satsa på sin verksamhet. Ägaren Mikael Ödmark bygger just nu ut bilhallen för att kunna ta in ytterligare ett bilmärke, Isuzu.

– När jag tror på en idé, då vill jag satsa!

Utbyggnaden ligger som ett L utanpå den befintliga byggnaden. I utbyggnaden blir det kontor och fikarum för kunder. På så sätt frigörs utrymme inne i bilhallen.

– För att kunna ta in Isuzu var jag tvungen att fixa en yta på minst 50 kvadratmeter. Och det var bra för det här blir riktigt fint.

Nu fattas inte mycket innan de nya kontoren och fikahörnan för kunder är helt klara.

Sedan tidigare säljer Dahlboms Subaru och dessutom hästtransporter, släpvagnar, snöskotrar, fyrhjulingar och tillbehör.

– Isuzu och Subaru kompletterar varandra på ett jättebra sätt.

Mikael utbildade sig först inom vården, men har alltid varit intresserad av bilar och började köpa och sälja bilar vid sidan om redan som 18-åring. Han har sedan jobbat inom handeln som säljare och butikschef när han av en slump fick veta att Dahlboms sökte en bilsäljare.

Han fick jobbet och jobbade i några år innan han fick erbjudande om att ta över företaget för elva år sedan.

– Det kunde jag inte motstå. Det var några hundår i början, men jag har aldrig ångrat mig. Det är det bästa jag har gjort!

Sedan övertagandet har både bilförsäljningen och omsättningen dubblats och mer därtill. Nu satsar Mikael med målet att öka omsättningen med ytterligare 2-5 miljoner kronor de närmaste två åren.

Utbyggnaden ligger som ett L utanpå den befintliga byggnaden.

– För fyra år sedan byggde vi ut verkstaden och nu gör vi den här utbyggnaden. Det har jag velat i många år och nu blev det läge. Jag planerar också att i framtiden bygga ut butiken för tillbehören ännu mer.

Kontakterna med kommunen kring bygglov och annat har fungerat utmärkt, liksom det praktiska med själva bygget där Dahlboms har anlitat en lokal entreprenör, Jacobssons Bygg. Och Mikael Ödmark själv jobbar på.

– Jag jobbar mycket, men det är inga problem. Jag tycker att det här är grymt kul.

 

Dahlboms Bil AB
Grundat: Av Karl-Erik Dahlbom för cirka 60 år sedan.
Ägare: Mikael Ödmark.
Verksamhet: Försäljning och service av bilmärkena Subaru och Isuzu, Ski-doo snöskotrar, Can-am fyrhjulingar, Reko trailer och Värmlandsvagnen hästtransporter
Omsättning: Drygt 40 mnkr.
Antal anställda: 7.