Blivande UF-företagare fick inspiration

DelaShare on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterEmail this to someone

Uppemot 90 blivande UF-företagare startade sitt UF-år med en kick-off på St Petrilogen. Bland inspiratörerna fanns till exempel entreprenören och före detta UF-företagaren Tobias Wikström.

– Det jag lärde mig mest av var mässorna. Det är där man får veta vad som fungerar i verkligheten.

Tobias drev tillsammans med en kompis UF-företaget Vinnarskalle, som också vann många priser under sitt UF-år. Trots att det mesta fixade sig i absolut sista stund.

– Ett tips från mig är att läsa på lite mer innan om vad som gäller än vad vi gjorde. Men kom också ihåg att det alltid finns lösningar på allting, även när det ser som mörkast ut.

Även Henrik Skyttberg från näringslivsenheten i Härnösands kommun peppade gymnasieungdomarna.

Henrik Skyttberg fick omedelbart frågor av några blivande UF-företagare.
Henrik Skyttberg fick omedelbart frågor av några blivande UF-företagare.

– Ni betyder mycket för Härnösand redan nu och ännu mer när ni tar nästa steg och startar upp era verksamheter på allvar efter gymnasiet.

– Och kom ihåg att vi på näringslivsenheten då kan hjälpa till med mycket, inte minst genom att förmedla kontakter.

Näringslivsenheten finns med och stöttar UF-företagandet under hela året, bland annat genom att dela ut flera priser vid den lokala UF-mässan i december.

Under kick-offen fick ungdomarna även lyssna på entreprenören Nicklas Nyberg och riksdagsmannen Emil Källström innan det var dags att starta UF-året på riktigt. Nu gäller det bara att hitta och utveckla en bra idé, skriva en affärsplan och sedan börja sälja sina varor eller tjänster.

Den lokala UF-mässan äger rum den i början av december i före detta Lloyds apotek på Trädgårdsgatan. Den regionala mässan är i Sundsvall i mars nästa år och den rikstäckande mässan slutligen i Stockholm i maj.