Besikta Bilprovning öppnar en ny bilbesiktning i Härnösand

DelaShare on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterEmail this to someone

Besikta Bilprovning växer i Norrland och den 7 maj öppnade en ny besiktningsstation i Härnösand. För boende och företag i området innebär detta ett nytt alternativ för fordonsbesiktning.

Mats Lundgren har varit besiktningstekniker i över 20 år och är nyanställd hos Besikta som nyligen startat upp i Härnösand.

Stationen tar emot personbilar, husbilar, lätta lastbilar och obromsade släpvagnar upp till 3 500 kg, samt MC för kontrollbesiktning och efterkontroller. Kunder har möjlighet att boka tid för besiktning eller använda sig av tjänsten drop-in. Den nya stationen ligger på Industrigatan 9 i Härnösand i Bilprovningens tidigare lokaler.

Jonas Wessling, näringslivsutvecklare, Härnösands kommun och Mats Lundgren, besiktningstekniker på nystartade Härnösandsfilialen.

– Det är lite lustigt att jag är tillbaka till de lokaler där jag tidigare jobbade. Just nu är jag ensam, men förhoppningen är att utöka med fler personer, säger Mats Lundgren, Besikta.

På Besikta är det viktigt att hela tiden förenkla bilägandet och erbjuda tjänster som är relevanta för kunderna. De senaste åren har efterfrågan av utökade kontroller ökat i samband med den lagstadgade kontrollbesiktningen. I kontrollbesiktningen Säker Standard ingår därför en kontroll av de viktigaste säkerhetsfunktionerna i bilens elektronik, nämligen elektroniken som styr krockkuddar och ABS-bromsar. Kunder hos Besikta har också möjlighet att välja något av de tilläggspaket som erbjuds på alla stationer.

 

Fakta – Besikta Bilprovning
I över 50 år hade den statligt ägda Bilprovningen monopol på den svenska marknaden för bilbesiktning. När marknaden avreglerades 2010 steg Besikta Bilprovning in som en ny aktör inom bilprovningen. I april 2016 förvärvade företaget ClearCar och idag har Besikta Bilprovning Sveriges största stationsnät med 182 besiktningsstationer på 151 orter runt om i landet. 2019 öppnades de första besiktningsstationerna i Norrland.